Pescuit si Vanatoare,
mancare si relaxare

Lansete pentru stiuca, salau si biban

Trimis de Pescarul Sportiv la 19-01-2013 17:23
Recomandarea achiziţionării unei lansete dedicate pescuitului la mai multe specii de răpitori este similară cu cauciucurile “all season” sau cu achiziţionarea unei maşini care să fie încăpătoare, să meargă şi “off road” foarte bine, şi pe şosea foarte repede, să fie foarte confortabilă, şi dacă se poate, nici să nu consume multă benzină.

Lanseta all-round
În principiu, este posibil, numai că preţul acesteia nu-ţi permite să o cumperi, decât dacă faci parte dintr-o categorie superioară de salarizare sau dacă ai o companie foarte profitabilă (dacă este aşa, orientează-te către Megabass).
Pot să recomand cam cum să fie o lansetă dedicată pescuitului la ştiucă, şalău şi biban, din punctul meu de vedere.
Ştiucă
În pescuitul la ştiucă eu prefer o lansetă moderată, cu acţiune între 10 şi 30 de grame, fir textil şi mulinetă de minim 2500. Din punct de vedere al producătorului lansetei, îmi este foarte greu să-ţi indic unul anume, deoarece oferta este foarte bogată pe piaţă.
Totuşi, evită lansetele foarte ieftine, nu vei face decât să le schimbi mai des, dar cu acelaşi final, adică suma investită va fi aceeaşi, numai că vei avea mai multe beţe, dar niciunul care să-ţi aducă satisfacţii reale.
Şalău
Aici nu fac nici un compromis, Sakura Shinjin sau Mazzera. Sunt lansete foarte usoare, foarte senzitive, cu încărcare mare, dar cu sensibilitate extraordinară.
Sesizez aproape imediat orice prezenţă a şalăului, datorită modului de construcţie a blank-ului, precum şi a numărului de inele de cea mai bună calitate – Fuji “K” – special concepute să nu încurce firul la lansare şi, de asemenea, să echilibreze blank-ul.
Chiar dacă pescuiesc pe Dunăre de pe mal, unde folosesc lansete mai lungi, sau pe lac din barcă, unde am nevoie de lansete mai scurte, consider de departe că Sakura este cea mai bună opţiune. Iar preţul pentru cele două modele nu este chiar prohibitiv.
Biban
La biban, cam orice tip de lansetă ultra-light este indicată, dar cu predilecţie cele extra fast. De ce extra fast? În mod special pentru că bibanul, în esenţă, este un răpitor foarte vorace, dar destul de dificil de înţepat.
Dacă blank-ul lansetei este extra fast, atunci îmi permite să sesizez orice muşcătură, oricât de mică ar fi aceasta. Ca un punct de referinţă, un gramaj de încărcare la lanseta de la 0,4 grame la 7 grame – maxim – este ideal pentru a prinde biban.
Ca o scurtă sinteză, o lansetă uşoară şi senzitivă îţi poate oferi satisfacţii deosebite atunci când pescuieşti o zi întreagă. Faptul că lanseta este uşoară nu face decât să sporească confortul pe care îl vei avea pe toată durata partidei de pescuit.
De exemplu, Sakura foloseşte carbon IM30T, ceea ce face ca aceste lansete să fie deosebit de uşoare, dar extraordinar de senzitive – iată de ce sunt preferatele mele în categoria light – ultra-light.
Tags: biban, lanseta, salau, stiuca
Sursa: http://www.aventurilapescuit.ro
Galerie foto
Cele mai vizitate articole
Reteta mamaliga pescuit apa curgatoare

RETETA DE MAMALIGA PERFECTA PENTRU PESCUIT PE DUNARE SI APE CURGATOARE Vin sa va povestesc despre cea mai buna reteta de mamaliga de pe ...

mai mult
RETETA, STIUCA UMPLUTA

Stiuca umpluta Ingrediente: 1 kg. stiuca o felie piine alba 1/2 pahar ulei 2 oua patrunjel verde 1 buc. morcov 1 buc. ceapa 4 buc ...

mai mult
Tehnici de pescuit in Delta Dunarii

Am fost acolo si nu am cuvinte, restul ce voi posta aici spune totul. Delta Dunarii " Locul unde se plamadeste un nou uscat " Dunar ...

mai mult
Tag-uri descriptive

foarte, biban, lansete, lanset, lanseta, blank, grame, orice, pentru, light